Genealogie - Parochieregisters Heusden 1796 - 1801

 
Stamreeks Parochieregisters Heusden Thuispagina Contact

 

 

Bij mijn eigen opzoekingen in het Documentatiecentrum VVF te Melle stelde ik vast dat de parochieregisters van Heusden (zowel de dopen, de huwelijken als de overlijdens) niet geklapperd waren. Iedere keer het boek (PR 10 K) volledig doorlopen was tijdrovend. Daarom besloot ik om de aktes te 'digitaliseren'. Dhr Marc Platteeuw stelde een leeg mdb-bestand (Access) ter beschikking. De bestanden die hier ter beschikking zijn staan zijn echter wel xls-bestanden.

De gebruiker van deze bestanden moet rekening houden met enkele belangrijke opmerkingen. Er is geen enkele hoofdletter vermeld. De letter y werd systematisch vervangen door ij. Omdat hier en daar de datum van doop, huwelijk of overlijden niet vermeld is in de akte werden sommige data 'geschat' op basis van de andere aktes. Dit moest zo omdat in het gebruikte Access-formulier een datum moest vermeld worden. Wanneer alleen de datum van begraven vermeld is, beschouwde ik die datum ook als sterfdatum. 

Van de aktes zijn niet alle gegevens vermeld. De EXCEL-bestanden die hier ter beschikking zijn gesteld, zijn geen volledige weergave van de betreffende parochieregisters. Mijn (beperkt) doel is het de lezer mogelijk te maken om te checken of een bepaalde naam voorkomt bij de gedoopten, de gehuwden of de overledenen. In die zin werden dus bij de doopaktes de peter en de meter en bij de huwelijksakten de getuigen niet vermeld. Wanneer je een interessante naam tegen komt is het zeker nodig de betreffende akte na te lezen in het Documentatiecentrum VVF (Melle).

 

Dopen

Volgens doopdatum

Volgens familienaam van het kind

 

Huwelijken

Volgens huwelijksdatum

Volgens naam bruidegom

Volgens naam bruid

Overlijdens

Volgens sterfdatum

Volgens familienaam

Laatst bijgewerkt op 24/09/2017

Bezoekers sinds 28 juli 2010:

weebly analytics