Quizzen - Vrienden van Volondat

Quizzen Gespeelde quizzen Thuispagina Contact

 

Enkele collega's (waaronder ikzelf) namen vroeger sporadisch deel aan een quizje. Kwestie van het goede doel (in de ruime zin van het woord) te steunen. Na de eerste uitgave van de '24 uren van Oudenaarde quiz' beslisten we (Wim, Pieter, David en ikzelf) om op regelmatiger basis de quizscène onveilig te maken. Hierbij hebben we alleszins geen hoge doelen gesteld. We gingen ook op  zoek naar uitbreiding. Aurélie, Jo, Nick, Stijn, Vincent en Lars vormen zo samen met de vier eersten (en met de eventuele partners in life) de 'Vrienden van Volondat'. Onze eerste (en enige) overwinning behaalden we op 24 september 2017 te Avelgem. We konden wel ook al enkele podiumplaatsen behalen.

Die naam? Een plotse ingeving van Pieter. Wie is (Pierre-Alain) Volondat? Hij is een begenadigd Frans pianist. In 1983 won hij op twintigjarige leeftijd de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij maakte indruk door zijn pianospel. Maar zijn reactie op zijn overwinning kon ook als zeer uitzonderlijk beschouwd worden.

Voor wie bijkomende informatie over het Vlaamse quizgebeuren wenst kan altijd terecht op verschillende websites. Met deze vier kom je al een heel eind.

Laatst bijgewerkt op 24/09/2017

Bezoekers sinds 28 juli 2010:

weebly analytics